Kynuté pirohy s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Rohlíky bílé
  • 400 g Vepřové maso pečené
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Cukr krupice
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 5 g Droždí
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 158.5 mg
  • Draslík 92 mg
  • Vláknina 2930 mg
  • Vitamín A 2930 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, droždí, cukru a špetky soli připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, máslo, vejce a nakonec vyběhlý kvásek a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  • 2

    Mezitím na pánvi osmažíme cibuli na sádle, přidáme nakrájenou housku namočenou v mléce, sůl, pepř a spolu s pečeným vepřovým masem všechno semeleme na masovém strojku. Z vykynutého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce, do masové směsi přimícháme vejce, vzniklou hmotou čtverce naplníme a přeložíme do trojúhelníků. Strany pořádně stiskneme, aby se nerozlepovaly. Pirohy osmažíme na rozpáleném oleji a ještě horké podáváme.

Komentáře k receptu