Telecí calvadosové závitky s kedlubnami
Suroviny
- 60 g Ořechy vlašské
 - 800 g Telecí kýta
 - 150 g Šunka dušená
 - 200 g Šalotka
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 50 ml Calvados
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 12 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Jablka
 - 2 ks Kedlubna
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 2839 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 180.8 mg
 - Draslík 1312.1 mg
 - Vláknina 8927.8 mg
 - Vitamín A 8927.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Ořechy najemno nasekáme.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe šunkou, kousky jablek a ořechy, posypeme majoránkou a svineme do závitků. Upevníme jehlami nebo párátky.
 - 
                                3
Závitky opékáme na oleji po všech stranách asi 10 minut. Přidáme oloupanou, podélně rozpůlenou šalotku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, calvados a závitky zvolna dusíme asi 40 minut.
 - 
                                4
Oloupané kedlubny nakrájíme na větší kousky, povaříme v osolené vodě 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Kedlubny opečeme na másle, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Závitky vyjmeme a odstraníme jehly. Omáčku chvíli povaříme, osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Závitky s kedlubnami, šalotkou a omáčkou upravíme na talíře a kedlubny posypeme nakrájenou pažitkou.