Vepřové kotlety s omáčkou ze zeleného pepře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1.5 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 81.4 mg
  • Draslík 495.1 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kotlety osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme 6-8 minut po každé straně. Kotlety vyjmeme na talíř a přikryjeme alobalem.

  • 2

    Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a osmažíme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku. Vmícháme sherry a povaříme 1 minutu. Přidáme propláchnutý, lehce nadrcený zelený pepř, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Omáčku povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí a nakonec vmícháme smetanu.

  • 3

    Kotlety upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu