Hovězí jazyk pečený na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 900 g Hovězí jazyk
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1028 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 186.5 mg
  • Draslík 567.7 mg
  • Vláknina 3278.3 mg
  • Vitamín A 3278.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a sloupneme kůži. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na hranolky.

  • 2

    Polovinou slaniny prošpikujeme jazyk, druhou polovinu slaniny rozškvaříme v pánvi, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou, promícháme s tukem a krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a pár minut povaříme.

  • 3

    Jazyk vložíme do pekáčku, podlijeme smetanovou omáčkou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut, podléváme podle hustoty omáčky. Jazyk vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu