Nadívaná holoubata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1717 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 410.2 mg
 - Draslík 571.5 mg
 - Vláknina 3487 mg
 - Vitamín A 3487 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse namočíme do mléka toastový chléb nakrájený na kostičky. Přidáme 2 vejce nasekaná natvrdo a petrželku. Okořeníme, přimícháme 2 syrová vejce a nakrájenou slaninu, dobře promícháme a necháme chvíli uležet.
 - 
                                2
Mezitím očistíme holoubata, posolíme zvenčí i zevnitř, naplníme hotovou nádivkou a zašijeme. Rozložíme na pekáč vymazaný máslem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, až je maso měkké, potom holoubata vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a zaprášíme moukou. Zamícháme a necháme prohřátím vytvořit šťávu, kterou se budou holoubata rozpůlená na jednotlivé porce přelévat.