Grilovaný salát s mátou a Fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Med včelí
  • 8 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 120 g Olivy černé
  • 200 g Sýr Feta
  • 40 g Máta
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Kapie
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1548 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 266.8 mg
  • Vláknina 9614.1 mg
  • Vitamín A 9614.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapie a chilli papriky rozkrojíme podélně na půlky, zbavíme jader. Lilek, cuketu a cibuli nakrájíme na plátky, všechnu zeleninu potřeme olejem a grilujeme 5 minut z každé strany. Hotovou zeleninu rozkrájíme na kousky, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, vsypeme špetku chilli a kmín.

  • 2

    Přidáme nadrolený sýr Feta, nakrájené černé olivy, nakonec zasypeme nasekanou mátou a promícháme.

  • 3

    V misce ušleháme olej, šťávu z citronu, sůl a vzniklou zálivkou pokapeme salát těsně před podáváním.

Komentáře k receptu