Cibule dušená na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno červené
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 285.7 mg
  • Vláknina 5238.3 mg
  • Vitamín A 5238.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na čtvrtky a v hrnci s osolenou vodou povaříme do poloměkka. Vaříme přibližně 10 minut. Potom cibuli scedíme a necháme ji okapat.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme okapanou cibuli, kterou osolíme a z každé strany dozlatova opékáme asi tak 5 minut.

  • 3

    Opečenou cibuli zalijeme vínem, které pak necháme vyvařit na půlku. Vývar smícháme s medem a vzniklou směs přilijeme do cibule. Cibulovou směs posypeme pepřem a ještě tak 10 minut povaříme doměkka.

Komentáře k receptu