Dušené kuře se sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 125 ml Sherry brandy
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuře
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.69 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 140.6 mg
  • Draslík 468.9 mg
  • Vláknina 3989.5 mg
  • Vitamín A 3989.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V kastrolu zahřejeme 5 lžic olivového oleje. Oloupeme stroužky česneku a opečeme je na oleji. Pak česnek z kastrolu vyjmeme a vložíme do něj díly kuřete. Opékáme.

  • 3

    Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru a posypeme s ní kuřecí porce, přidáme tymián. Zalijeme sherry a drůbežím vývarem. Pak kuře přikryjeme a dusíme 40 minut. Pak porce kuřete vyndáme. Do šťávy vypečené z kuřete vložíme na plátky nakrájenou dužninu ze 2 pomerančů a olivy. Povaříme a omáčkou pak přelijeme porce kuřete. Podáváme.

Komentáře k receptu