Zelí s křenovou majonézou a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 60 g Pórek
  • 300 g Kedlubna
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • 1.5 polévková lžíce Kopr
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový ochucený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 375 mg
  • Vláknina 10129.3 mg
  • Vitamín A 10129.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé hlávkové zelí očištíme, rozkrojíme na polovinu, vykrojíme košťál a podle toho, jak je polovina hlávky velká, rozkrojíme ji podélně na 2-3 díly, které nakrájíme na tenké nudličky. Oloupeme a omyjeme kedlubnu, malý mladý pórek a očistíme větší červenou cibuli. Kedlubnu nakrájíme na velmi tenké nudličky, cibuli rozpůlíme a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky, pórek na tenké kroužky, nakonec přidáme omyté, nadrobno posekané snítky kopru. Zeleninu v míse promícháme.

  • 2

    Připravíme si zálivku: očistíme a nastrouháme do misky kousek křenu na jemném struhadle, přidáme k němu kvalitní majonézu, sůl, pepř a cukr. Majonézu promícháme a podle chuti přidáme 1/2-1 lžíci sladkokyselého okurkového nálevu. Zálivku přidáme do zeleniny a salát důkladně promícháme (podle chuti ho můžeme dosolit). Podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu