Bramborák s párky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Brambory
  • 100 g Křen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 130 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Párky koktejlové
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.67 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 141.6 mg
  • Draslík 935.9 mg
  • Vláknina 10636.5 mg
  • Vitamín A 10636.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé párečky sloupneme ze střívek (pokud jsou umělé) a podélně je v polovině rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme a dáme ho do misky, kterou zakryjeme.

  • 2

    Uzenou prorostlou slaninu pokrájíme na malé kostičky a vysmažíme je dozlatova. Poté je z omastku scedíme a dáme vychladit.

  • 3

    Oloupané, omyté syrové brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, vajíčka a drobné škvarky ze slaniny.

  • 4

    Směs promícháme a zahustíme hladkou moukou.

  • 5

    Ve větší pánvi si rozpálíme sádlo. Naběračkou nabereme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku, vložíme do ní půlky tenkých párečků a osmažíme ji z obou stran dozlatova.

  • 6

    Bramboráky podáváme horké, posypané čerstvě nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu