Bramborový řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 10 g Petržel - nať
  • 800 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 176.5 mg
  • Draslík 964.8 mg
  • Vláknina 11949.8 mg
  • Vitamín A 11949.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a horké rozmačkáme.

  • 2

    Přidáme nakrájenou cibuli i s natí, nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř. Vypracujeme těsto.

  • 3

    Z těsta tvoříme karbanátky a smažíme je v pánvi na rozpáleném sádle.

  • 4

    Upečené řízky posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu