Okoun pečený s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 11.8 mg
 - Draslík 81.4 mg
 - Vláknina 3060 mg
 - Vitamín A 3060 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okouna zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Stáhneme kůži a rybu marinujeme v citronové šťávě a soli.
 - 
                                2
Jednotlivé porce obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je po obou stranách pečeme dozlatova. Hotové okouny rozložíme na předehřátou mísu.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme kousek másla, opražíme na něm nasekané ořechy a petrželku a vše nalijeme na okouny.