Pstruh s mandlemi a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 153.5 mg
  • Draslík 726.1 mg
  • Vláknina 51 mg
  • Vitamín A 51 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné pstruhy osolíme a pečeme na pánvi na rozehřátém másle asi 10 minut po každé straně. Upečené ryby přendáme na nahřátý talíř.

  • 2

    Do vypečené šťávy vmícháme plátky mandlí a nasekané bylinky. Zředíme 2 lžícemi vody a krátce prohřejeme.

  • 3

    Pstruhy na talíři přelijeme šťávou a pokapeme citronem.

Komentáře k receptu