Huspenina z vepřového masa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřové nožičky
  • 350 g Vepřové koleno
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 142 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 680.7 mg
  • Vláknina 23514.8 mg
  • Vitamín A 23514.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, vaříme téměř do měkka.

  • 2

    K masu přidáme oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, koření, vaříme do změknutí. Vývar scedíme a doplníme horkou vodou do 1,5l.

  • 3

    Vychladlé maso obereme z kostí, vložíme zpět do vývaru, ochutíme octem a povaříme ještě 15 minut. Potom maso umeleme, promícháme s jemně nakrájenou vařenou mrkví a vložíme do formy. Zalijeme scezeným vývarem, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.

  • 4

    Z povrchu huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme ji na mísu, ozdobíme kroužky cibule a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu