Kuřecí prsíčka v zelném závitku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 10 g Petržel - nať
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 135.5 mg
  • Draslík 1273.3 mg
  • Vláknina 7277.3 mg
  • Vitamín A 7277.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a očištěné žampiony nakrájíme na kostičky a opékáme asi 10 minut na oleji. Vmícháme hořčici, nasekanou petrželku, sůl, pepř a vše promícháme.

  • 2

    Z omytého zelí oddělíme 8 listů, seřízneme žebra a listy asi 2 minuty povaříme. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Omyté maso osušíme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou houbovou náplní. Každý plátek zabalíme do dvou zelných listů a sepneme párátky. Závitky opečeme na sádle, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou 30 minut. Nakonec k masu přidáme zeleninu, 10 minut podusíme a vmícháme smetanu.

Komentáře k receptu