Roláda z mletého vepřového boku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5 porcí

Suroviny

  • 1000 g Vepřový bok
  • 200 g Salám měkký
  • 200 g Hrášek
  • 100 g Solamyl
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1468 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 419.1 mg
  • Draslík 643 mg
  • Vláknina 4111.8 mg
  • Vitamín A 4111.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na troše másla usmažíme vejce a smícháme je se salámem nakrájeným na kostičky a s hráškem.

  • 2

    Alobal navlhčíme a rozetřeme na něj směs okořeněného umletého bůčku, solamylu a smetany. Potřeme hořčicí a navrch naneseme připravenou náplň.

  • 3

    Stočíme pomocí alobalu do rolády, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 18.08.2015 17:00:18

Dělala jsem dvě rolády z "light" bůčku. Společně se smetanou, a ještě 33 % je to opravdu kalorická bomba. Smetanu bych nahradila mlékem nebo alespoň použila smetanu 10%. Já přidala mléko s troškou smetany, stačilo méně než uvádí recept, jelikož je řidší. Solamylu stačí taky méně než uvádí recept. U náplně jsem postupovala tak, že jsem na trošce oleje osmahla salám, přidala prohřát hrášek a nakonec vejce. Může se na začátku přidat i cibulka. Na rolování masových rolád používám fólii, pokládám ji na mírně navlhčenou pracovní plochu stolu - neklouže. Pro mě fajn recept, ale s mlékem a menším množstvím Solamylu. Jinak smíchané maso je dobré nechat chvíli v chladu odležet, lépe se s ním pak pracuje.

Odpovědět