Roláda z mletého vepřového boku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1468 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 136 g
- Sodík 760 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 419.1 mg
- Draslík 643 mg
- Vláknina 4111.8 mg
- Vitamín A 4111.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na troše másla usmažíme vejce a smícháme je se salámem nakrájeným na kostičky a s hráškem.
-
2
Alobal navlhčíme a rozetřeme na něj směs okořeněného umletého bůčku, solamylu a smetany. Potřeme hořčicí a navrch naneseme připravenou náplň.
-
3
Stočíme pomocí alobalu do rolády, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 18.08.2015 17:00:18
Dělala jsem dvě rolády z "light" bůčku. Společně se smetanou, a ještě 33 % je to opravdu kalorická bomba. Smetanu bych nahradila mlékem nebo alespoň použila smetanu 10%. Já přidala mléko s troškou smetany, stačilo méně než uvádí recept, jelikož je řidší. Solamylu stačí taky méně než uvádí recept. U náplně jsem postupovala tak, že jsem na trošce oleje osmahla salám, přidala prohřát hrášek a nakonec vejce. Může se na začátku přidat i cibulka. Na rolování masových rolád používám fólii, pokládám ji na mírně navlhčenou pracovní plochu stolu - neklouže. Pro mě fajn recept, ale s mlékem a menším množstvím Solamylu. Jinak smíchané maso je dobré nechat chvíli v chladu odležet, lépe se s ním pak pracuje.
Odpovědět