Králík v citronové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 466 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 172 mg
 - Draslík 673.5 mg
 - Vláknina 4768.8 mg
 - Vitamín A 4768.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
 - 
                                2
Ve 250 ml vody rozvaříme kostku Masoxu, jeden citron nakrájíme na plátky, ze dvou dalších citronů vymačkáme šťávu.
 - 
                                3
Porce králíka vložíme do marinády, namíchané ze šťávy dvou citronů a 20 gramů oleje. Pod fólií vložíme do chladničky a občas je v marinádě obrátíme.
 - 
                                4
Po dvou hodinách v hlubším rendlíku na zbylém oleji orestujeme okapané porce králíka ze všech stran. Následně je posypeme šafránem, přilijeme marinádu a 250 ml vývaru z Masoxu. Pod poklicí maso dusíme. Když je téměř měkké, odstavíme rendlík z ohně a vmícháme citron, nakrájený na drobné plátky.
 - 
                                5
Králíka vložíme do předehřáté mísy, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory.