Skřivani s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skřivan
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 80 g Slanina vepřová
  • 400 g Brambory
  • 80 g Okurky nakládané
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1933 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 227.6 mg
  • Draslík 545.5 mg
  • Vláknina 6302.5 mg
  • Vitamín A 6302.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané skřivany omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, očištěné brambory na plátky.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, cibuli, krátce orestujeme, přiložíme skřivany, obložíme plátky brambor, zakapeme máslem, zalijeme smetanou, rozšlehanými vejci a dáme zapéct. Pečeme 25-30 minut.

  • 3

    Hotový pokrm podáváme s kyselými okurkami.

Komentáře k receptu