Dušené drůbeží žaludky na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Žaludky drůbeží
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 205.9 mg
  • Vláknina 8622.7 mg
  • Vitamín A 8622.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žaludky očistíme, vykrájíme tvrdé části a rozpůlíme.

  • 2

    V rendlíku na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme žaludky, sůl, pepř, papriku, kari koření, oregano a orestujeme. Poté je podlijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme. Když jsou žaludky poloměkké, přidáme zeleninu a dál dusíme. Asi po 10 minutách přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a dusíme ještě asi 5 minut.

Komentáře k receptu