Kuře filipínské

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 0.2 dl Minerální voda jemně perlivá
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Gin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 686 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 765.1 mg
  • Vláknina 311 mg
  • Vitamín A 311 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr a minerální vodu. Vzniklou limonádu smícháme s ginem, solí, rajčatovým kečupem, pepřem a worcesterem. Kuřecí prsa ponoříme do směsi. Necháme marinovat v lednici 2 hodiny. Poté vyndáme, přikryjeme a necháme 30 minut v pokojové teplotě.

  • 2

    Pečeme na rozpáleném grilu 20 minut. Jednou maso obrátíme.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu