Ragú ze sluk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Játra kuřecí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 50 g Pórek
  • 30 g Šalotka
  • 60 ml Olej olivový
  • 60 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar telecí
  • 40 ml Koňak Armaňak
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Sluka lesní
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 109.8 mg
  • Vláknina 2049.8 mg
  • Vitamín A 2049.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sluky osolíme a opepříme a dáme péct na 220°C cca na 15 minut.

  • 2

    Poté odřízneme křídla a stehna, zbytek kostry naporcujeme na 6 dílů.

  • 3

    Olej necháme rozpálit a osmahneme na něm maso.

  • 4

    Smažíme 10 minut, poté přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme dalších 5 minut.

  • 5

    Přilijeme armaňak a zapálíme.Po dohoření koňaku přilijeme víno, vývar, šťávu z pečení sluk, pokrájená játra a koření.

  • 6

    Vše osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 10 minut.

  • 7

    Z omáčky vyjmeme maso, propasírujeme jí přes síto a vrátíme zpět slučí stehna a křídla.

  • 8

    Přidáme máslo a povaříme 5 minut.

Komentáře k receptu