Zaječí guláš na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Zaječí maso
  • 2 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 966.4 mg
  • Vláknina 299.8 mg
  • Vitamín A 299.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky, česnek propasírujeme, tvrdý chleba nastrouháme.

  • 2

    Maso orestujeme na sádle, vmícháme polovinu piva a za občasného míchání pod poklicí dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a odložíme. Šťávu zredukujeme na tuk, vsypeme mouku, zarestujeme, přimícháme nastrouhaný chleba, vlijeme zbylé pivo, rozšleháme a dobře provaříme. Asi po patnácti minutách omáčku rozmixujeme, ochutíme kořením a česnekem. Do omáčky vložíme zpět maso a povaříme.

Komentáře k receptu