Hovězí plátky na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 100 g Olej rostlinný
  • 100 g Slanina vepřová
  • 350 g Cibule
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Houby čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Celer - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 263.4 mg
  • Vláknina 7657 mg
  • Vitamín A 7657 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, čerstvé houby na kousky, česnek rozdrtíme, celerovou nať hrubě nasekáme, maso nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, cibuli jemně pokrájíme.

  • 2

    Na pánvi na másle s olejem orestujeme maso, až zhnědne, poté přeložíme do hrnce, na pánvi osmažíme mrkev, česnek, pórek, nať a přidáme k masu.

  • 3

    Maso zalijeme vývarem, pivem, osolíme, opepříme a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. Poté z vývaru maso přendáme do hlubšího rendlíku a přelijeme scezeným vývarem.

  • 4

    Na čisté pánvi zpěníme na oleji slaninu s cibulí, přidáme houby a podusíme.

  • 5

    V mezičase připravíme středně světlou máslovou jíšku.

  • 6

    Dušené houby přidáme k masu, přimícháme jíšku, dobře promícháme a alespoň patnáct minut dusíme.

Komentáře k receptu