Jehněčí s omáčkou česnekovou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí kýta
  • 60 g Kaštany vodní
  • 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 462.9 mg
  • Vláknina 1105 mg
  • Vitamín A 1105 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kousky, v misce smícháme půl lžíce sezamového oleje, lžíci sójové omáčky, čínské rýžové víno a sečuánský pepř. Touto směsí polijeme maso, promícháme a necháme půl hodiny marinovat.

  • 2

    Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a dáme smažit rozetřený česnek a maso i s marinádou. Smažíme 3 minuty. Přidáme rozčtvrcené vodní kaštany a pokrájenou papriku a minutu smažíme, přidáme zbývající sójovou omáčku, vinný ocet a promícháme. Přidáme sezamový olej a povaříme za neustálého míchání dvě minuty.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu