Vařené jehněčí nadvakrát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso
  • 175 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Nudle vaječné
  • 2 stroužek Česnek
  • 3.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 408.5 mg
  • Vláknina 6174.5 mg
  • Vitamín A 6174.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1071.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme nudle a zalijeme vařící vodou. Necháme stát 10 minut. Ve velkém woku povaříme 5 minut kousky jehněčího masa, poté scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Dáme maso do mísy a smícháme s lžící slunečnicového oleje a sójovou omáčkou.

  • 3

    Ve velkém woku rozehřejeme zbylý slunečnicový olej, přidáme marinované jehněčí a rozetřený česnek a smažíme, než začne maso hnědnout, cca 5 minut. Přidáme ústřicovou omáčku, moučkový cukr a promícháme.

  • 4

    Scedíme nudle a necháme okapat. Přidáme je do woku a smažíme 5 minut. Přidáme do woku špenát a minutu povaříme. Podáváme horké.

Komentáře k receptu