Rajčata plněná masem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 30 g Tvaroh tvrdý
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 407.9 mg
  • Vláknina 3781.3 mg
  • Vitamín A 3781.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 2 lžících másla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme mleté maso a orestujeme 3 minuty. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhanku. Připravenou směsí naplníme seříznutá vydlabaná rajčata a rozložíme je do máslem(2lžc.) vymazané misky.

  • 2

    V míse smícháme nastrouhaný tvaroh, zbylou dužinu z vydlabaných rajčat, smetanu a nasekaný kopr. Vzniklou omáčkou přelijeme každé rajče a pokapeme rozpuštěným máslem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu