Plněné telecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 700 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 169 mg
  • Draslík 868.2 mg
  • Vláknina 1071.3 mg
  • Vitamín A 1071.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na silnější řízky a nařízneme do nich kapsy. Maso jemně naklepeme a osolíme.

  • 2

    Nadrobno nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Připravenou nádivkou naplníme řízky a kapsy zašijeme nebo sepneme jehlami.

  • 4

    V pánvi na másle řízky opečeme po obou stranách a vyjmeme na nahřátou mísu.

  • 5

    Šťávu zaprášíme hladkou mouku, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Přelijeme přes řízky a podáváme.

Komentáře k receptu