Pomerančová kachna à la Tádž Mahal

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Pepř černý celý
  • 250 g Játra kachní
  • 100 g Kompot brusinkový
  • 300 ml Víno portské
  • 100 ml Koňak Armaňak
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Pomeranče
  • 4 ks Rajčata
  • 6 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 2 kg Kachna domácí
  • 1 hrnek Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1009 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 281.5 mg
  • Draslík 840.1 mg
  • Vláknina 6512.9 mg
  • Vitamín A 6512.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na nudličky nakrájená játra a po chvíli podlijeme trochou vývaru.

  • 2

    Vložíme očištěnou, mírně osolenou kachnu, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, oloupaná a nakrájená rajčata, brusinky, přidáme šťávu z jednoho pomeranče a trochu strouhané pomerančové kůry. Zalijeme dvěma sklenkami portského a dusíme. Mezitím často přeléváme šťávou.

  • 3

    Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou a zalijeme zbytkem vývaru. Povaříme do zhoustnutí, pak propasírujeme přes sítko. Povaříme, dolijeme zbytek vína a koňak a ochutíme chilli kořením.

  • 4

    Druhý pomeranč oloupeme, odstraníme pecky a blány, nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy. Kachnu naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu