Pečené krevety pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 600 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 131.3 mg
 - Draslík 117.2 mg
 - Vláknina 1879.8 mg
 - Vitamín A 1879.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pod proudem tekoucí studené vody opláchneme krevety. Osušené vložíme do misky, zakápneme sójovou omáčkou a opepříme. 30 minut marinujeme při pokojové teplotě.
 - 
                                2
Oloupaný česnek vložíme do hmoždíře, přidáme k němu omyté chilli papričky, které jsme rozřízli a zbavili semínek. Rozmělníme na kašičku. Z limetky vymačkáme šťávu (použijeme jí 4 polévkové lžíce). Limetkovou šťávu v misce smísíme s rybí omáčkou, cukrem a koriandrem, na závěr přidáme chilli-česnekovou pastu. Mícháme, do doby, než se ve směsi rozpustí přidaný cukr.
 - 
                                3
Potom přichystáme wok a rozpálíme v něm olej. Vhodíme krevety a rychle zprudka opečeme přibližně 3 minuty, dokud nezrudnou.
 - 
                                4
Na závěr hotové krevety zalijeme limetkovou šťávou a zlehka promícháme.