Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 400 g Chipsy bramborové solené
  • 40 g Solamyl - bramborový škrob
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 1814.8 mg
  • Vláknina 12255.1 mg
  • Vitamín A 12255.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme v pivu vejce, sůl, pepř, mouku s kypřícím práškem a solamyl. Vyšleháme hladké těsto, v kterém obalujeme porce rybího filé. Smažíme ve fritovacím hrnci. Po usmažení necháme filé na ubrousku, aby se odsál nadbytečný tuk.

  • 2

    Filé podáváme s bramborovými lupínky.

Komentáře k receptu