Hovězí guláš s makaróny a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 120 g Špagety, Makarony vařené
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 82.2 mg
  • Draslík 40.8 mg
  • Vláknina 1307.7 mg
  • Vitamín A 1307.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájenou na drobno osmahneme na másle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a osmahneme. Poté maso mírně podléváme a dusíme přikryté do měkka.

  • 2

    Do šťávy přidáme světlou jíšku připravenou z másla a mouky (anebo použijeme jíšku již hotovou) zalitou vývarem, přimícháme rajčatový protlak. Dle chuti můžeme přidat nasekaný stroužek česneku.

  • 3

    Nakonec do guláše vmícháme uvařené makarony.

  • 4

    Každou porci posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu