Karbanátky z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Telecí maso přední
  • 100 g Strouhanka
  • 10 g Husí sádlo
  • 50 g Maces - nekvašený chléb
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 200.6 mg
  • Draslík 376.2 mg
  • Vláknina 1480.8 mg
  • Vitamín A 1480.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housky nakrájíme, zalijeme vodou a necháme chvilku namočené, potom vymačkáme. Maso umyjeme a nakrájíme na kousky, které spolu s vymačkanou houskou, nakrájenou cibuli a česnekem ve strojku na maso pomeleme do misky. Do misky přidáme macesovou mouku, vlijeme olej, rozklepneme vejce, směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě zamícháme.

  • 2

    Z připravené směsi rukama tvarujeme kolečka, která trochu zmáčkneme, aby vznikly karbanátky. Každý obalíme ve strouhance a pečeme je z obou stran v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova.

  • 3

    Upečené karbanátky pokládáme na talíře a spolu s vhodnou přílohou servírujeme.

Komentáře k receptu