Indické kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Máslo čerstvé
  • 100 ml Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Zázvor celý
  • 10 ks Chilli paprička zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Rajčata
  • 1.5 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 237.5 mg
  • Draslík 784.5 mg
  • Vláknina 3153.7 mg
  • Vitamín A 3153.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře zbavíme nečistot a kůže a naporcujeme na 6 částí. Česnek rozmělníme, dokud není jemný. Zázvor zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Chilli papričky opláchneme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Rajčata nakrájíme na větší kousky. Lístky koriandru nadrobno nakrájíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo. Maso na něm smažíme společně s česnekovou pastou a solí. Smažíme, dokud maso nezezlátne. Následně zmírníme plamen a přikryjeme poklicí.

  • 3

    Když už je maso měkké, přidáme na pánev rajčata, zázvor, chilli papričky, chilli koření, pepř a smažíme, dokud vše nepustí tuk.

  • 4

    Kuře po osmažení ochutíme garam masalou a ozdobíme koriandrem. Ihned podáváme, přelité výpekem.

Komentáře k receptu