Husa pečená na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Husa domácí
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1589 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 333.3 mg
  • Draslík 1401.1 mg
  • Vláknina 2225 mg
  • Vitamín A 2225 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Husu omyjeme, osušíme, okmínujeme, osolíme a dáme do pekáče, přidáme k ní nakrájené cibule, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. V průběhu pečení podléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 3

    Upečenou měkkou husu naporcujeme a podáváme s houskovým knedlíkem a zelím.

Komentáře k receptu