Vepřová kýta v chilli medové marinádě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Med včelí
  • 4.7 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Vepřová kýta
  • 0.5 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 882.6 mg
  • Vláknina 472.4 mg
  • Vitamín A 472.4 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce promícháme rozehřátý med, nastrouhanou citronovou kůru, chilli koření a sůl. Maso očistíme a potřeme připravenou medovou marinádou. Vložíme do pekáče, pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.

  • 2

    Odleželé maso dáme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na střední teplotu pečeme zhruba hodinu. Během pečení maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.

  • 3

    Hotové maso necháme pod alobalem odležet, poté šikmým řezem krájíme na plátky.

Komentáře k receptu