Horácké kuře

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 2000 g Kuře
  • 20 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Slanina vepřová
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Klobása Dunajská
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 161.3 mg
  • Draslík 461.2 mg
  • Vláknina 825.5 mg
  • Vitamín A 825.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Potom je opečeme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme vodou a dobře rozvaříme.

  • 3

    Slaninu nakrájenou na malé kostičky necháme roztavit, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova.

  • 4

    Do tohoto základu vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, oloupanou klobásu, rajčata a šťávu z pečených kuřat. Vše podusíme.

  • 5

    Nakonec přilijeme víno, podle chuti dosolíme a krátce povaříme.

Komentáře k receptu