Bažant na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Bažant obecný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 209 mg
  • Draslík 766.1 mg
  • Vláknina 892 mg
  • Vitamín A 892 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme bažanta, osolíme uvnitř i zvenčí, dovnitř dáme máslo promíchané s petrželkou.

  • 2

    Bažanta zabalíme do plátků slaniny a ovineme nití.

  • 3

    Masový vývar a nakrájenou cibuli zahřejeme a do základu dáme bažanta.

  • 4

    Přiklopíme pokličkou a půl hodiny pozvolna dusíme.

  • 5

    Poté odklopíme a do vyhřáté trouby dáme bažanta dopéct.

  • 6

    Během pečení podléváme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu