Karbanátky s kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Maso mleté - mix
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 3 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 95.7 mg
  • Vláknina 1629.4 mg
  • Vitamín A 1629.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle namočíme do studené vody a vymačkáme. Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Z mletého masa, vajec, hořčice, kukuřice, vymačkané žemle a nasekané petrželky vypracujeme směs. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Z masové směsi tvarujeme karbanátky a pečeme je na rozehřátém oleji na pánvi asi 4 minuty po každé straně.

  • 3

    Podáváme s bramborovu kaší.

Komentáře k receptu