Kančí karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 900 g Kančí maso
  • 120 g Hořčice
  • 300 g Chléb konzumní
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 200 g Strouhanka
  • 3.33 g Olej slunečnicový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1040 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 126.9 mg
  • Vláknina 3114.3 mg
  • Vitamín A 3114.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí odřezky se slaninou umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, pokrájené houskynebo žemle namočíme v mléce a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, polovinu přidáme rovnou do mísy, druhou polovinu zpěníme na másle, poté přidáme k masu. Ovoníme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, z těsta tvarujeme karbanátky, které dlaní trochu rozmáčkneme, vložíme do pánve a zvolna smažíme po obou stranách do růžova. Karbanátky podáváme s chlebem a pikantní hořčicí.

Komentáře k receptu