Karbanátky z vařeného masa a brambor

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Strouhanka
  • 500 g Vepřová plec
  • 5.34 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 272.8 mg
  • Draslík 869 mg
  • Vláknina 6797.1 mg
  • Vitamín A 6797.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Syrové brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Vychladlé maso nakrájíme na kousky (vývar použijeme na polévku) a spolu s vařenými bramborami umeleme. Do směsi vmícháme sůl, pepř, rozšlehané vejce, hrubou mouku a jemně nasekanou petrželovou nať. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu