Karbanátky s fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.27 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 160.1 mg
  • Draslík 662.8 mg
  • Vláknina 3630.6 mg
  • Vitamín A 3630.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mleté maso se strouhankou, hořčicí, vejcem, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na kousky nakrájíme sýr feta.

  • 3

    Z masové směsi děláme placičky, do kterých zabalíme kousek sýra. Poté osmahneme na oleji po obou stranách dozlatova. Hotové karbanátky uchováme v teple.

  • 4

    Papriky nakrájené na malé kousky a cuketu osmahneme na vysmahnutém oleji, přidáme loupaná rajčata a 15 minut dusíme. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Na omáčku položíme karbanátky a podáváme.

Komentáře k receptu