Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty
Suroviny
- 500 g Vepřové maso tučné
 - 150 g Vepřová uzená plec
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Kapusta hlávková
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 0.5 šálek Mléko polotučné
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 591 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 277.9 mg
 - Draslík 1427.5 mg
 - Vláknina 10496 mg
 - Vitamín A 10496 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 300.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vymačkáme ji a umeleme.
 - 
                                2
Žemli nakrájenou na plátky pokropíme mlékem a umeleme spolu s vepřovým masem, s uzeným masem a s cibulí. Směs smícháme s připravenou kapustou, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 2 žloutky a 1 bílek.
 - 
                                3
Utvoříme 2 šišky, vložíme je do pekáče na rozehřáté sádlo a povrch potřeme bílkem. Pečeme za častého potírání vypečenou šťávou asi 1 1/2 hodiny. K podlévání použijeme silný vývar.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.