Sekaná Parmentier

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 1000 g Brambory
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 700 g Maso mleté - mix
  • 60 g Šalotka
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 24 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1187 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1224.8 mg
  • Vláknina 14026.7 mg
  • Vitamín A 14026.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy a necháme uvařit v osolené vodě.

  • 2

    Uvařené brambory rozmixujeme na hladkou kaši, přilijeme mléko, smetanu, vmícháme 120 g másla, muškátový oříšek, osolíme a opepříme.

  • 3

    Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na zbytku rozpuštěného másla. Přidáme mleté maso, vývar, nasekanou petržel a opět osolíme a opepříme.

  • 4

    Maso povaříme 5 minut, pak odstavíme stranou.

  • 5

    Zapékací mísu vymastíme máslem, dno pokryjeme polovinou kaše, na ní dáme připravené maso a na závěr překryjeme zbytkem kaše.

  • 6

    Vše zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct při 190 °C na 30 minut.

Komentáře k receptu