Fazolová kaše s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mrkev kořen
  • 300 g Fazole vařené
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 91.6 mg
  • Draslík 616.9 mg
  • Vláknina 17262 mg
  • Vitamín A 17262 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev, pórek a petržel nakrájíme na nudličky a podusíme na lžíci másla doměkka.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 3

    Podušenou zeleninu smícháme s uvařenými fazolemi a vše umeleme nebo rozmixujeme.

  • 4

    Kaši dáme do kastrolu, za stálého míchání zahřejeme, přidáme kousky másla, sůl a po malých dávkách přiléváme mléko.

  • 5

    Horkou kaši polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasekaným vařeným vejcem smíchaným s nasekaným koprem.

Komentáře k receptu