Pohanka se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Pohanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 416.4 mg
  • Vláknina 3337.8 mg
  • Vitamín A 3337.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, pak ji dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut. Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupaný česnek rozetřeme. Rajčata omyjeme a okrájíme na osminky. Omytý kerblík nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi na oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní žampiony, osolíme je, okořeníme citronovým pepřem a dusíme. Když se z nich po chvilce odpaří voda, krátce je s cibulkou osmažíme dozlatova.

  • 3

    Do pohanky zamícháme žampiony. Každou porci ozdobíme rajčaty, posypeme kerblíkem a podáváme.

Komentáře k receptu