Jahelník s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Třešně
  • 20 g Tuk
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 170.8 mg
  • Draslík 352.7 mg
  • Vláknina 13375 mg
  • Vitamín A 13375 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2097.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1566.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V kastrole přivedeme k varu mléko, osolíme, vsypeme jáhly a uvaříme kaši.

  • 3

    Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny a vmícháme do kaše. Polovinu kaše rozprostřeme na dno tukem vymazaného pekáče. Rozložíme na ni omyté, vypeckované třešně smíchané se zakysanou smetanou. Pokryjeme zbylou kaší a do povrchu lehce vmáčkneme zbylé třešně.

  • 4

    Jahelník zapečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře k receptu