Cuketové pyré s mrkví, rajčaty a tvrdým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 30 g Kedlubna
  • 75 g Květák
  • 75 g Cuketa
  • 50 g Rajčata
  • 50 g Sýr Čedar
  • 80 ml Voda pitná
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Olej Heliol jedlý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 16.4 mg
  • Draslík 169.4 mg
  • Vláknina 4789 mg
  • Vitamín A 4789 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme cuketku, mrkev, mladou kedlubnu, vše pokrájíme na tenké plátky, růžičky květáku si rozdělíme na drobné kousky. Omytá zralá rajčata vložíme na 30 sekund do horké vody, pak je oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a pokrájíme je na malé kousky.

  • 2

    Do rendlíku dáme mrkev, kedlubnu a květák, přilijeme horkou vodu a pod pokličkou zeleninu dusíme 8 minut. Pak přidáme cuketu a dusíme dalších 8 minut.

  • 3

    Mezitím v pánvičce (s nepřilnavým dnem) rozehřejeme máslo s pár kapkami oleje. Na něm krátce 1-2 minuty orestujeme rajčata s malou snítkou petrželky, přilijeme vodu a pod pokličkou rajčata dusíme do doby (asi 5 minut), až začnou být kašovitá. Přimícháme nastrouhaný sýr a když se roztaví, odstavíme pánvičku z plotny. Smícháme zeleninu s rajčaty a sýrem, tyčovým mixérem směs rozmixujeme na pyré. Porce si rozdělíme do malých kelímků. Porci čerstvého pyré podáváme mírně teplé, ostatní si můžeme zamrazit.

  • 321

    . Přidáme vodu a pod pokličkou rajčata dusíme do doby, až z nich bude kaše.

Komentáře k receptu