Koláč se sýrem a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Petržel - nať
  • 800 g Sýr Cottage
  • 100 g Olivy černé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 55 g Bazalka
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1029 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 1294 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 298.4 mg
  • Draslík 373.5 mg
  • Vláknina 5444.8 mg
  • Vitamín A 5444.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo.

  • 2

    Zabalené do fólie vložíme na 1/2 hodiny do chladničky.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 190 °C.

  • 4

    Na pomoučeném válu vyválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala ke kraji. Dno propícháme vidličkou, vyložíme pergamenovým papírem, posypeme fazolemi a pečeme asi 12 minut. Poté odstraníme papír a fazole, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 5 minut.

  • 5

    Olivy pokrájíme, bylinky drobně posekáme, přidáme olivový olej a koření. V jiné míse smícháme žloutek s vejci a vmícháme sýr. Do směsi přidáme směs bylinek s olejem a olivami, nastrouháme do směsi parmezán, vlijeme do těsta a pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.

Komentáře k receptu