Zeleninové bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 140 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 6 šálek Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Droždí
  • 2 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1708 kcal
  • Sacharidy 232 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 4806 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 231 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 724 mg
  • Vláknina 26200 mg
  • Vitamín A 26200 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, špetku soli, cukr, droždí, 80 ml oleje a s pomocí vody vytvoříme těsto. Těsto zpracováváme deset minut. Pak ho uložíme do olejem vymazané mísy a pod potravinovou folií ho necháme v teple vykynout. Plech vyložíme pečícím papírem a ten potřeme olejem. Těsto rozpůlíme a vytvoříme dvě placky o průměru 25-30 cm. Vložíme je do pekáče a tam je necháme kynout třicet minut. Bochánky posypeme kolečky cibule a pokapeme olejem, posolíme je a postříkáme vodou.

  • 2

    Pečeme je dvacet pět minut.

Komentáře k receptu