Ticinská pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Olivy zelené
  • 200 g Sýr ementálského typu
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Listové těsto
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 311.9 mg
  • Vláknina 5044.9 mg
  • Vitamín A 5044.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Balíček listového těsta rozválíme a dáme do vymazané (nebo pečícím papírem vyložené) kulaté koláčové formy a propíchneme vidličkou na několika místech, aby těsto při pečení nepraskalo. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Můžeme ještě přidat protlak nebo kečup, posypeme oreganem, tymiánem, osolíme a posypeme vrstvou nastrouhaného sýra. Ještě dozdobíme černými olivami a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů Celsia asi 20 minut.

  • 2

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu